نهال انگور دهوین

نهال انگور وارداتی


 انواع نهال انگور وارداتی

فهرست مطالب

نکاتی ضروری برای خرید بهترین نهال انگور وارداتی

پرورش نهال انگور برای داشتن میوه انگور مرغوب تابع شرایط خاصی است. انگور، انواع مختلفی دارد که یکی از ارقام آن، بومی نیست و درواقع وارداتی محسوب می‌شود. برای پرورش بهترین نهال انگور وارداتی ابتدا لازم است به چند نکته توجه کنید. به‌عنوان مثال، سطح زمین زیر کشت، اقلیم منطقه، میزان توان آبدهی، کود و آفت‌کش، نحوه نگهداری و نوع نهالی که مدنظر دارید، برای تصمیم نهایی بسیار مهم هستند.

نهال انگور خارجی معمولا به‌دلیل تعلق به مناطق خاصی که در آن‌جا کشت می‌شود، ممکن است در نیاز به نور، کود، خاک، آبدهی و حتی آفت‌کش، با ارقام داخلی تفاوت‌های زیادی داشته باشد. بعضی از کشاورزان نیز با ذوق و سلیقه خاصی، انواع نهال‌های خارجی را به نهال‌های دیگر پیوند می‌زنند و ارقام جدیدی را به‌وجود می‌آورند که البته ممکن است ریسک کشت آن‌ها بالا باشد. اما نهال انگور پیوندی نیز اگر به‌صورت اصلاح‌شده در اختیار کشاورزان قرار بگیرد، سوددهی بالایی خواهد داشت. در این مقاله به بررسی انواع و بهترین نهال انگور فرنگی، روغن هسته انگور وارداتی و فروش نهال‌های انگور خارجی خواهیم پرداخت.

نهال انگور وارداتی
خرید بهترین نهال انگور وارداتی

شرایط مناسب برای پرورش نهال انگور وارداتی

برای پرورش نهال انگور وارداتی، در ابتدا لازم است مکان مناسب کاشت انگور را تعیین کنید. شیب رو به جنوب مزارع یا ضلع جنوبی باغ‌ها، برای این هدف کاملا ایده‌آل است. انگورها به 7 تا 8 ساعت نور خورشید در روز و خاکی با زهکشی خوب و عمق کاشت حداقل 1 متر نیاز دارند. برای بهبود زهکشی نیز کافی‌ است 3 سانتی‌متر کمپوست را در اطراف محل کاشت نهال بریزید. تاک‌ها باید حداقل 1.5 تا 3 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند و اگر به‌صورت ردیفی کاشته شوند، ردیف‌ها باید با فاصله 2.5 تا 3 متر به موازات یکدیگر طراحی شده باشند.

تمام درختان انگور برای رشد بهتر، لازم است که داربست داشته باشند. انگور را در اوایل بهار و با استفاده از قلمه‌هایی که به‌خوبی ریشه داده‌اند، بکارید. گودال‌های کاشت را با فضای کافی برای گسترش سیستم ریشه حفر کنید و نهال انگور خارجی را در آن‌ها بکارید. توجه داشته باشید که تاک را دقیقا به‌صورت عمود در خاک فرو ببرید و بعد گیاه را آبیاری کنید. 0.2 لیتر کود 10-10-10 را پس از هفت روز در فاصله 20 الی 30 سانتی‌متری از تنه بریزید. هنگامی که انگورها رشد کردند و حداقل 35 سانتی‌متر ارتفاع داشتند، آن‌ها را به داربست گره بزنید. سال دوم رشد نهال انگور پیوندی یا ساده، سال هرس است. تمام شاخه‌های جانبی را هرس کنید تا بازوهای اصلی گیاه برای باردهی قوی شوند.

نهال انگور وارداتی
شرایط مناسب برای پرورش نهال انگور وارداتی

 

بهترین نهال انگور وارداتی چیست؟

بهترین نهال انگور وارداتی معمولا بسته به اقلیم منطقه، جنس خاک، واریته گیاه و تقاضای بازار از میان انگورهای زیر انتخاب می‌شود:

  • سوپریور
  • ردگلوب
  • اسکارلت رویال
  • روبی سیدلس
  • ایته
  • رشه
  • کریسمون سیدلس
  • اتم رویال

انواع نهال انگور وارداتی

نهال‌های وارداتی معمولا نهال‌هایی هستند که باردهی خوب و عمر طولانی داشته باشند و بتوانند در برابر آفات، به‌خوبی مقاومت کنند. در ادامه به چند نمونه نهال انگور خارجی خوب و بازارپسند اشاره می‌کنیم:

نهال انگور کریمسون سیدلس

نهال انگور کریمسون سیدلس
نهال انگور کریمسون سیدلس

انگور کریمسون سیدلس با حبه‌­هایی قرمزرنگ، گوشتی، ترد و بسیار خوشمزه جزء دس­ته‌ی انگورهای بی­دانه و دیررس قرار می­‌گیرد؛ شکل­ حبه‌های انگور کریمسون سیدلس لاغر و کشیده است. از این انگور برای تهیه‌ی کشمش، سرکه­‌ی انگور، شیره­‌ی انگور و آبغوره می‌­توان استفاده کرد.

نهال انگور روبی سیدلس

نهال انگور روبی سیدلس (ruby seedless) وارداتی
نهال انگور روبی سیدلس

نهال انگور روبی سیدلس از انواع انگورهای بی‌دانه است. حبه­‌های این انگور بیضی شکل، قرمزرنگ و تیره هستند که طمع بسیار دلنشین و خاصی هم دارند.  از این انگور برای درست کردن کشمش و آبمیوه می­‌توان استفاده کرد.

نهال انگور اتم کینگ

نهال انگور اتوم کینگ
نهال انگور اتوم کینگ

انگور اتم کینگ با حبه‌های بیضی شکل و کشیده و درشت جزء انگورهای بی‌دانه هست. رنگ حبه‌های این انگور سبز روشن است که طعمی بسیار شیرین دارد و خیلی هم ترد و خوش‌خوراک هست.

نهال انگور اتم رویال

نهال انگور اتم رویال وارداتی
نهال انگور اتم رویال

انگور اتم رویال با حبه‌های کشیده و پوستی ترد جزء انگورهای بی‌دانه هست. رنگ حبه‌های این انگور بنفش مایل به سیاه هست که با بافتی محکم طعمی شیرین و دل‌پذیر دارد. از این انگور می‌توان برای درست کردن کشمش (مویز) استفاده کرد.

نهال انگور اسکارلت رویال

نهال انگور اسکارلت رویال وارداتی
نهال انگور اسکارلت رویال

انگور اسکارلت رویال از انواع انگور بی‌دانه و میان‌رس تا دیررس بودن از ویژگی‌های این انگور است. حبه‌های این انگور بیضی شکل و نوک آن پهن‌تر است و رنگ حبه‌ها قرمزه تیره هست که با بافتی سفت و ترد طعمی شیرین و خاص دارد. از این انگور می‌توان برای تهیه‌ی سیروپ کیک و شیرینی و همچنین کشمش استفاده کرد.

نهال انگور فلیم سیدلس

نهال انگور فلیم سیدلس وارداتی
نهال انگور فلیم سیدلس

انگور فلیم سیدلس از انواع انگور بی‌دانه و زودرس بودن از ویژگی‌های این انگور است. این انگور با خوشه‌هایی درشت صورتی متمایل به قرمز طعمی بسیار شیرین و لذیذ دارد. از این انگور می‌توان برای تهیه‌ی کشمش، آبمیوه و همچنین آبغوره استفاده کرد.

نهال انگور ردگلوب

نهال انگور ردگلوب (red globe) وارداتی
نهال انگور ردگلوب

انگور ردگلوب جزء انگورهای دانه‌دار به شمار می‌رود و حبه‌های این انگور درشت و گوشتی است. رنگ حبه‌ها قرمز روشن تا تیره هست و محور خوشه‌های این انگور سبزرنگ است. این انگور را می‌توان به صورت تازه و یا خشک‌شده مصرف کرد؛ همچنین می‌توان در تهیه‌ی کشمش، آب انگور و آبغوره استفاده کرد.

نهال انگور ترکمن 4

نهال انگور ترکمن ۴ وارداتی
نهال انگور ترکمن 4

انگور ترکمن 4 از انواع انگور بی‌دانه و پیش‌رس تا میان‌رس بودن از ویژگی‌های این انگور است. حبه‌های این انگور درشت، کشیده و سیاه‌رنگ است که طعمی بسیار دل‌پذیر دارد. از این انگور می‌توان برای درست کردن آبمیوه، کشمش و مویز استفاده کرد.

نهال انگور سوپریور

نهال انگور سوپریور (شوگر وان) وارداتی
نهال انگور سوپریور (Superior)

انگور سوپریور جزء انگورهای بی‌دانه به شمار می‌رود و زودرس بودن از ویژگی‌های این انگور است. حبه‌های این انگور بیضی شکل، کشیده و سبزرنگ است که مزه‌ای شیرین دارد. از این انگور می‌توان برای درست کردن کشمش استفاده کرد.

نهال انگور پرلت

نهال انگور پرلت وارداتی
نهال انگور پرلت

انگور پرلت جزء انگورهای بی‌دانه به شمار می‌رود و زودرس بودن از ویژگی‌های این انگور است. رنگ حبه‌ها طلایی‌، با طعمی خاص و دلپذیر است. از این انگور می‌توان برای درست کردن کشمش استفاده کرد.

کاربردهای نهال انگور فرنگی

نحوه استفاده از نهال انگور فرنگی (تازه‌خوری، کشمش، مویز، آبغوره، آب‌میوه، شراب یا موارد دیگر)، تعیین کننده میزان کشت آن در ایران و جهان است. داده‌های موجود در 44 کشور از سال 2000 تا کنون نشان می‌دهند که عمدتا 10 گونه اصلی در بیش از ۶۵ هزار هکتار از تاکستان‌های دنیا کشت می‌شوند و طرفدار دارند. البته برخی از این انگورها می‌توانند برای چند هدف مختلف کشت شوند. انواعی که برای تازه‌خوری و کشمش انتخاب می‌شوند اگرچه با انواع انگور شرابی متفاوت هستند، اما ممکن است با این هدف نیز به کشت رسیده باشند.

به‌همین‌دلیل است که توزیع واریته‌های انگور در کشورهایی که عمدتاً انگور تازه‌خوری و کشمش تولید می‌کنند، بسیار متفاوت با ارقام کشورهایی است که عمدتاً تولیدکننده شراب هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد از مجموع ۱۰ هزار رقم شناخته‌شده نهال انگور پیوندی و ساده در جهان، 13 رقم بیش از یک سوم از سطح تاکستان‌های جهان، و 33 رقم 50 درصد از سطح زیر کشت انگور را پوشش می‌دهند. برخی از گونه‌های انگور نیز در کشورهای متعددی کاشته می‌شوند که به آن‌ها «ارقام بین‌المللی» می‌گویند و ممکن است پیوندی هم باشند.

تعریف و تاریخچه نهال انگور پیوندی

پیوند نهال، تکنیکی است که بافت‌های دو گیاه را به یکدیگر متصل می‌کند تا به رشد خود به‌عنوان یک گیاه جدید ادامه دهند. در کشت انگور، این تکنیک به تاک‌ها اجازه می‌دهد تا ویژگی‌های رقم مطلوب پیوندک (قسمت بالایی گیاه به‌هم پیوسته) در تمام میوه‌های گیاه، جاری شود و ریشه پایه توسعه پیدا کند.

پیوند نهال انگور از زمان روم باستان مورد استفاده قرار می‌گرفته و در پایان قرن نوزدهم برای اکثر مناطق تولید شراب در جهان اهمیت حیاتی پیدا کرده است و در نتیجه اکثر تاکستان‌های سایر کشورها از نهال انگور پیوندی استفاده می‌کنند. از مزایای ارقام اصلاح‌شده و پیوندی این است که برخی از ارقام انگور وارداتی و پیوندی به‌طور طبیعی در برابر برخی از حشرات و آفات مقاوم هستند.

در سال 1881، کنگره بین‌المللی فیلوکسرا که در بوردو (آمریکا) برگزار شد، پیوند را به‌عنوان موثرترین و اقتصادی‌ترین راه‌حل برای جلوگیری از شیوع آفات تاکستان‌ها تعریف کرد. اکنون با تحقیقات پیشرفته‌تر در مورد سایر گونه‌های آفات، دانشمندان طیف وسیعی از پایه‌های پیوندی را توسعه داده‌اند که نه‌تنها در برابر آفات مختلف خاک مقاوم هستند، بلکه نسبت به شرایط محیطی مانند آهک، pH و سطوح رطوبت خاک نیز تحمل بهتری دارند.

در حال‌حاضر، پایه‌های انگور خارجی مورد استفاده در اکثر تاکستان‌ها، هیبریدهای سه گونه مختلف هستند که طعم، تراکم، درشتی و رنگ‌های متنوعی دارند. پیوند در تاکستان‌های مدرن معمولا در زمستان انجام می‌شود. سپس نهال‌های انگور پیوندی برای هفته‌ها در یک محیط گرم و مرطوب نگهداری می‌شوند تا دو قلمه به هم متصل شوند. سپس قلمه انگور را در خاک گلدان می‌کارند تا تبدیل به نهال شود.

نهال انگور وارداتی
کاربردهای نهال انگور فرنگی و وارداتی

 

خواص روغن هسته انگور وارداتی

روغن هسته انگور، روغنی است که معمولاً از هسته‌های باقی‌مانده از انگورهای مورد استفاده در فرآیند تولید سرکه و سایر مصارف انگور، به‌دست می‌آید. این روغن، سرشار از ریزمغذی‌های ضروری مانند اسیدهای چرب امگا 6، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاست. در ادامه به توضیحات کوتاهی درباره روغن هسته انگور وارداتی می‌پردازیم.

فواید اسیدهای چرب امگا 6 روغن هسته انگور

روغن هسته انگور سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 است. بدن ما این اسیدهای چرب سالم را نمی‌تواند بسازد، بنابراین لازم است که آن‌ها را از طریق رژیم غذایی خود دریافت کنیم. افزودن روغن هسته انگور به رژیم غذایی، از طریق پخت و پز، استفاده به‌عنوان سس سالاد و اضافه کردن به سوپ یا خورش است. رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 6 با محافظت از پوست در برابر نور خورشید، از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند. ترکیبات موجود در این روغن می‌توانند التهاب را در بدن کاهش دهند و درد و تورم ناشی از آفتاب‌سوختگی را بهبود بخشند. اسیدهای چرب امگا 6 حتی می‌توانند بهبود زخم را تسریع کنند.

سرشار از ویتامین E

روغن هسته انگور سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین‌های C، D و E و پلی‌فنول‌ها است. آنتی‌اکسیدان‌ها از پوست در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت و به پیشگیری از انواع خاصی از سرطان کمک می‌کنند. روغن هسته انگور وارداتی، ویتامین E بیشتری نسبت به روغن سویا یا زیتون دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سطح کلسترول نامطلوب را کاهش دهند. آن‌ها با کاهش التهاب، بدن را در برابر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت محافظت می‌کنند.

مصارف روغن هسته انگور در آشپزی

روغن هسته انگور سرشار از چربی‌های سالم و فاقد طعم زننده و بوی نامطبوع است، به‌همین دلیل، برخلاف سایر روغن‌ها مانند روغن نارگیل یا زیتون، طعم ناخواسته‌ای به غذا اضافه نمی‌کند. این روغن، نقطه دود نسبتا بالایی دارد که آن را به انتخاب ایمن‌تری برای پخت‌وپز تبدیل می‌کند. نقطه دود روغن، دمایی است که در آن روغن در اثر حرارت، شروع به تجزیه شدن می‌کند و ممکن است تبدیل به ترکیبات سرطان‌زا شود. نقطه دود روغن هسته انگور 420 درجه فارنهایت است که بالاتر از روغن زیتون و سایر روغن‌های گیاهی است.

مصارف آرایشی و بهداشتی روغن هسته انگور

اغلب روغن‌ها و لوسیون‌های حاوی روغن هسته انگور، برای استفاده انواع پوست‌ها، به‌ویژه پوست‌هایی که در اثر خشکی و اگزما آسیب دیده‌اند، توصیه می‌شوند. این روغن، خاصیت آبرسانی دارد و پوست‌های دهیدراته و چین‌وچروک‌ها را درمان می‌کند. روغن هسته انگور پس از استفاده، احساس چسبندگی یا چربی به‌جا نمی‌گذارد، بنابراین می‌توان آن را صبح یا شب قبل از خواب استفاده کرد. اگر در حال‌حاضر از محصولات درمانی خشن مراقبت از پوست مانند رتینول یا اسید سالیسیلیک استفاده می‌کنید، ممکن است بتوانید آن‌ها را با روغن هسته انگور وارداتی جایگزین کنید.

نهال انگور وارداتی
مصارف آرایشی و بهداشتی روغن هسته انگور

 

فروش نهال انگور وارداتی

برای خرید نهال انگور وارداتی، بهترین و مطمئن‌ترین کار این است که به نهالستان‌های معتبر مراجعه کنید تا نه‌تنها از کیفیت ارقام خریداری‌شده مطمئن باشید، بلکه مشاوره صحیح و تخصصی درباره نوع گونه انتخابی خود نیز بگیرید.

سخن پایانی

بهترین نهال انگور وارداتی، نهالی‌ است که بتواند انتظارات کشاورز درخصوص میزان باردهی، عمر اقتصادی محصول و سوددهی مناسب را برآورده کند. به‌همین دلیل باید برای کاشت نهال انگور خارجی به نوع اقلیم منطقه، جنس خاک، توان آبدهی، مقاومت گیاه در برابر آفات و موارد دیگر توجه کرد. البته برخی از انواع نهال انگور پیوندی نیز استقامت خوبی در برابر آفات دارند و اگر از ارقام اصلاح‌شده باشند، می‌توانند با استقبال فوق‌العاده‌ای در بازار روبرو شوند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا